Voor onze blog gebruiken we de standaard editor. Een leuk programma met veel mogelijkheden en makkelijker en sneller dan Divi.

Voor het maken van de blog ga je naar de backend van je website en dan naar berichten, klik op nieuw bericht. Hierna moet je voor standaard editor kiezen (dus niet de uitnodigende paarse Divi knop :))

Kolommen maken

Vervolgens gaan we bij onze blog net zoals hierboven de tekst en foto in een kolom plaatsen. Druk op het blauw vakje met de plus, er komt een uitval scherm met heel veel mogelijkheden! Zoek de pictogram kolommen ( onder ontwerp een stukje naar beneden scrollen) klik hierop je krijgt een uitval venster waar je de verhoudingen kunt kiezen, ik heb in eerste instantie voor 50/50 gekozen klik hier op en bevestig het nog een keer.

Je krijgt zoals hier boven twee vakken met een plusje, druk op het plusje en kies voor paragraaf, nu kan je tekst in het eerste vlak zetten, klik vervolgens op het tweede vakje en kies een afbeelding (zorg er altijd voor dat je je afbeelding van te voren al verkleind anders wordt je website super traag! In de mediabibiliotheek staan de foto’s die al op de site staan, wil je een nieuwe foto plaatsen selecteer dan uploaden, zoek de foto op en sla op.

Om de tekst van je blog in 1 kolom te plaatsen (zoals deze tekst) hoef je alleen maar je tekst in het blok te zetten (typ/om een blok te kiezen) of druk weer op het blauw vakje met de plus en kies paragraaf.

Heading

Om je blog goed leesbaar te houden maak je gebruik van Headings, de H1 heading wordt al gebruikt door je titel, deze dus verder niet meer gebruiken in deze blog. Daarna kan je kiezen tussen H2 H3 H4 enz. hoe lager het cijfer hoe belangrijker het woord! Denk dus goed na over op welk zoekwoorden je gevonden wilt worden en gebruik die voor de Headers. Ga na het blauwe vakje, druk erop en kies Heading, Type je zoekwoord(e) en kies de grote hij staat vaak al op H2 als je daar op klikt dan kan je hem kleiner maken.

Knop toevoegen

In je blog kan het ook handig zijn een knop toe te voegen. Ga naar het vakje met de plus en kies knoppen, Er wordt meteen een knop geplaatst, gelukkig kan je deze nog aanpassen 🙂

klik op de knop, je kan nu de tekst invoeren, typ hier contact formulier in. Nu zie je rechts bovenin van je scherm naast publiceren een tandwieltje staan. Druk hierop en ga naar blok er komt een uitval scherm (of die is er al) en als je naar beneden scrolt zie je kleuren, de eerste is de kleur van de tekst, de tweede is de kleur van de achtergrond van de knop